Geplaatst door: Review Pilot

10 tips voor jouw zakelijke website

Er zijn natuurlijk enorm veel zaken die van groot belang zijn bij jouw zakelijke website. De site moet goed werken, een professionele uitstraling hebben en goed vindbaar zijn.
Bijna iedere consument oriënteert zicht voor producten of diensten op het internet. Als bedrijf kun je dus niet meer zonder een website. Iedere ondernemer heeft hier mee te maken. Hoe zorg je nu als ondernemer dat de basis goed is. Hieronder geven we 10 tips!

Scoor met klantenreviews

Beoordelingen van klanten zijn niet meer weg te denken bij ondernemers. Immers 77% van alle bezoekers laten zich positief beïnvloeden door beoordelingen.  De mond op mond reclame die we altijd al de beste reclame vinden,  wordt nu online doorgegeven. Reviews moeten altijd onafhankelijk verzameld worden.  Consumenten zijn niet gek en geloven ´eigen geschreven reviews´ uiteraard niet. Daarmee is het gebruik van een goed Reviewsysteem belangrijk. Review Pilot onderscheid zich van alle aanbieders.

Wij gaan verder dan alleen het verzamelen van beoordelingen. Zo zijn wij van mening dat alleen echte klanten een beoordeling mogen plaatsen. Veel reviewpartijen laten iedere willekeurig bezoeker toe tot het plaatsen van een beoordeling.  Veel bedrijven hebben last van negatieve reviews omdat consumenten zonder klant te zijn kunnen schrijven. Bij Review Pilot heeft u hier geen last van. U kunt alleen echter klanten een review  laten schrijven.

Met de beoordelingen laat u natuurlijk zien wat de ervaringen van andere klanten zijn. Of ze u aanbevelen, en of de service prettig is. U kunt natuurlijk ook leren van review. Komt er met regelmaat een bericht binnen dat een consument niet vriendelijk te woord is gestaan…. Dan wordt het tijd om intern met personeel te spreken.

Review Pilot stuurt tot slot ´slimme data´ naar Google. Dit zijn zgn Snippets.  Door deze data krijgt jouw bedrijf bijv. gele sterren in de Google resultaten. Deze hebben positieve invloed op het gedrag van consumenten.  Review Pilot gaat hierbij veel verder dan andere aanbieders. Wij sturen heel veel soorten Snippets naar Google. Niet alleen over de reviews, maar ook over bedrijfsgegevens en openingstijden. Dit gaat automatisch. U hoeft hier niets voor te doen.  Ervaar het resultaat en scoor op pagina 1 van Google met uw bedrijf.  Bespaar dus ook enorm op SEO kosten!

Responsive design

Tablets, maar met name mobile telefoons worden het meest gebuikt door consumenten om op internet informatie te vinden. Daarmee is het jouw site dan ook van groot belang dat de bezoeker  ook op mobiel de site goed kan bezoeken. Een responsive design is het ontwerp waarbij de website zich automatisch aanpast aan het apparaat waarmee op dat moment gekeken wordt.  De site schaalt als het ware mee naar de grote van het beeldscherm. Ook Google hecht waarde aan responsive websites. Nieuwe  websites worden eigenlijk standaard responsive opgeleverd. Heb je nog een oude website, laat deze dan zeker revsponsive maken.

Layout

De inrichting van een website is erg belangrijk. Een eerste indruk is enorm belangrijk. Een bezoeker beslist in zijn-haar onderbewustzijn, binnen enkele seconde of ze wegklikken of niet! Het klikgedrag van de bezoekers kun je meten. Heb je bijv. een Wordpress site, dan kun je met deze tool het klikgedrag meten. Ook biedt Google Analytics Event Tracking een oplossing, echter hier is meer kennis voor nodig.

 

Breadcrumbs (Kruimelpad)

Een juist manier om de bezoekers van jouw website duidelijk te maken, waar ze zich bevinden (op de website), is door een Breadcrumbs. Dit wordt ook vaak Broodkruimelnavigatie genoemd. Het zgn kruimelpad geeft de stappen weer die de bezoeker heeft afgelegd binnen jouw website. Zo kan de bezoeker ook eenvoudig een aantal stappen terug maken door te kikken binnen het kruimelpad.
Breadcrumbs zijn daarnaast ook enorm belangrijk gezien Google hier waarde aan hecht. Het zijn telkens links naar andere pagina´s die Google weer mee neemt voor je ranking.

Afbeeldingen

Lange teksten moeten worden gemeden. Dit verveeld bezoekers snel, en niemand leest nog ´lappen´ tekst.  Zorg voor goede afbeeldingen die een duidelijke weergave geeft van het onderwerp dat je wenst toe te lichten op de betreffende pagina. Dit in combinatie met korte en bondige teksten. Ook is het formaat en type afbeelding van belang.

Bij het opslaan van een afbeelding kun je kiezen tussen bijv. JPG, GIF of PNG.  Gif bestanden worden gebruikt voor animaties.  Dan heb je nog JPG en PNG. Hierbij is een JPG geschikt voor webpagina´s omdat dit een type afbeelding klein is qua omvang. Hiermee beperkt je je laattijd van de pagina.  PNG afbeeldingen zijn weer geschikt voor details. Je logo kun je bijv. goed in PNG weergeven.

 

Afmeting afbeeldingen

De laattijd van jouw website (met name de homepage) is belangrijk. Dit wordt mede bepaald door de grote van de afbeeldingen. Het is dan ook verstandig om deze niet te groot / zwaar te maken. We adviseren om afbeeldingen niet groter te maken dan 300 kb. Zeker niet op de homepage die snel moet laden. Laat een pagina langer dan 1 seconde, dan krijgt een bezoeker al het gevoel om weg te klikken. Heb je een Wordpress site dan zijn dit handige tools  om je afbeeldingen correct te krijgen.
 

 

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

SEO staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands gewoon Zoekmachineoptimalisatie.
Dit is een onderdeel van jouw marketing met als doel een webpagina, of website hoog te laten scoren in zoekmachines als Google. De organische zoekresultaten (niet betaald door advertenties) zijn enorm belangrijk. Door een goede Zoekmachineoptimalisatie scoor je dus ´gratis´ op het web.

Websites worden geoptimaliseerd met zoektermen waarop je veel – vaak gevonden wenst te worden. Het zoeken gaat echter steeds vaker met een spaak zoekopdracht (voorbeeld is Siri van Apple) . Dit maakt dat bij het kiezen van zoektermen rekening gehouden moet worden met de verwoording hiervan.  Het zoeken middels een toetsenbord gaat immers anders dan bij een spraakopdracht. Zo zoek je met je toetsenbord bijv.  Hotel Barcelona, terwijl bij een spraakopdracht je zoek middels ´ Zoek een hotel in Barcelona´. De zoekterm wordt daarmee langer en in spreektaal opgeslagen.

Linkbuilding blijft een belangrijk onderdeel van SEO. Wil je zien hoe jouw site het doet.  Op de pagina van https://nl.majestic.com kun je de url van jouw site invoeren om de statistieken te zien. Een Seo plugin voor je Wordpress site kun je hier vinden.

 

Website usability

De gebruiksvriendelijkheid van een website is van groot belang. Er moet natuurlijk informatie gevonden worden die bij de betreffende site behoord. We noemden al (1) de navigatie bij jouw website. Google heeft veel punten waarop jouw site gewaardeerd wordt. We noemen er een paar.

De snelheid van jouw website. Laattijden moeten laag zijn. Niet alleen de bezoeker wil dit, maar ook Google meet dit. Bij slechte laattijden zal jouw ranking minder zijn en bezoekers sneller van je site verdwijnen. De snelheid wordt niet alleen door opbouw van de site bepaald (programmering en content), maar ook door de server waarop jouw site draait. Hosting is dus ook belangrijk om naar te kijken. Wil je kijken of jouw laadtijd in orde is? Check het op Pagespeed Insight van Google.

Content. De informatie die je weergeeft op je site moet er toe doen. Bezoekers moeten dit interessant en relevant vinden. Dit kun je weer meten met  Google Analytics. Je kunt hiermee zien hoe lang bezoekers op je site of specifieke pagina´s blijven, maar ook wat bouncerates zijn.

Gedrag. Ook hierbij komt Google meten om te kijken of jouw site wel waardevol is. Het gedrag van de bezoekers van jouw website hebben ook invloed op jouw vindbaarheid. Bezoekers moeten simpelweg veel tijd besteden op jouw site. Dit wordt in basis als positief beoordeeld door Google.  Meer tijd besteed op jouw website zal bijdragen aan een positief resultaat mbt vindbaarheid in Google.

 

  1. Het plaatsen van links.

Je kunt internet links op je site plaatsen. Wil je de bezoeker een demo aanbieden, of contact op laten nemen, geeft dan een link weer (doorgaans met een button), naar de betreffende pagina. Deze links maken het gebruik voor de bezoeker eenvoudig, en zal daarmee langer op jouw site blijven. Je kunt de bezoeker met links makkelijk sturen naar de plek waar je ze uiteindelijk hebben wil. In blogberichten of informatie op jouw site kun je gebruik maken van externe links.  Zorg hierbij wel dat de links openen in een nieuw scherm  of tabblad. Zo verlaat de bezoek niet direct jouw site. Het aanbieden van relevante en bruikbare links zal gewaardeerd worden door de bezoeker.

 

Navigatie

De navigatie op jouw website moet eenvoudig en functioneel zijn. Klikbare elementen moeten op de juiste plaatsen staan en overzichtelijk zijn. Zo is het bekend dat bezoekers van je site van links naar rechts lezen. Je menu structuur kan dit dan ook het beste volgen. Door een goede navigatie klikken bezoekers sneller door en spenderen dan ook gemiddeld meer tijd op jouw site.

Deel op :