Geplaatst door: Review Pilot

Tips voor het schrijven van reviews


 

Tips voor het schrijven van reviews

Om een nuttige review te schrijven gebruik je de volgende tips!

Maak jouw review specifiek.
Schrijf niet alleen dat een gekocht product om geleverde dienst oke is. Maar geef aan waarom je tevreden of juist ontevreden bent. Details helpen andere consumenten het beste.

Maak jouw review review leesbaar.
Zorg dat jouw review goed leesbaar is. Dat willen zeggen een duidelijk taal en controleer deze dan ook op zinsopbouw en eventuele fouten.

Maak jouw review objectief.  
Laat zowel positieve als mogelijk negatieve kanten van jouw aankoop zien. Zo krijgen consumenten een realistisch beeld.
Over smaak valt niet te twisten. Iedereen is anders. Ben duidelijk over je gevoel bij het plaatsen van een beoordeling.  Houd hier wel rekening met feiten en schrijf geen onzin.
Jouw beoordeling kun je nog meer kracht geven door een foto te maken van een product of situatie. Deze kun je eenvoudig toevoegen bij jou review waarmee ook visueel duidelijk wordt waar je over schrijft. Met je mobiele telefoon maak je eenvoudig een foto die je kunt uploaden.

Relevante reviews hebben veel waarde

 

Maak jouw review relevant.
Het plaatsen van een review is erg belangrijk. Niet alleen voor het bedrijf maar ook voor consumenten die dit lezen. Blijf bij het product of dienst die je hebt afgenomen.  Schrijf een review feitelijk zonder onbelangrijke randzaken.

Geef naast een cijfer ook een toelichting. Dit geeft meer inhoud aan jou review. Je kunt hier specifiek ingaan op punten die je als prettig hebt ervaren, maar natuurlijk ook punten vermelden die voor verbetering in aanmerking komen.

Zorg dat je je aan de richtlijnen houdt.
Alleen als je een aankoop hebt gedaan, of een dienst hebt afgenomen mag je een reviews schrijven.

Gebruik geen beledigende, hatelijke, bedreigende of intimiderende taal. Persoonlijke bedreigingen, e.d. zijn uiteraard niet toegestaan.

Vermeld geen persoonlijke gegevens van anderen. Post geen informatie die kan worden gebruikt om de identiteit van anderen te achterhalen of die de privacy van anderen kan aantasten.
Tot slot; blijf beknopt in je omschrijving. Een A4 lange tekst zal door andere consument niet snel gelezen worden. Blijf kort en bondig. Een aantal duidelijk zinnen zeggen meer dan een lang verhaal.

 

Deel op :