Geplaatst door: Review Pilot

Google Shopping vernieuwd.

Met een nieuw design en functies, moet dit de stap voor de consument worden om naar producten te zoeken, en te shoppen.

Google Shopping wordt steeds populairder en vaak een begrip.  Als je naar een product zoekt kom je Google shopping doorgaans al tegen. Het staat dan boven de zoekresultaten of aan de zijkant.

Wat is Google Shopping?

Google shopping wordt gebruikt door ondernemers om producten te promoten en te verkopen. Het is onderdeel van online marketing en adverteren via zoekmachines.

Google shopping is anders dan Google Ads. De reclames bij Google shopping bestaan niet alleen uit tekst, maar worden aangevuld door prijzen, foto’s en beschrijvingen. Het werkt dan ook niet op basis van zoekwoorden maar op een product feed. Google gaat dan aan de hand van de gegevens uit jouw feed bepalen, website en biedingen bepalen of jouw product getoond wordt.
 

 

Google Shopping krijgt een nieuw ontwerp met verschillende nieuwe functies

Hieronder opties om lokale winkels te winkelen, prijzen bij te houden en zelfs stijlinspiratie te vinden via Google Lens. De slimme beeldherkenningstechnologie van Google Lens kan nu al helpen bij het identificeren van objecten, het vertalen van tekst en het vinden van vergelijkbare items. Met een foto van een outfit die je leuk vindt, bijvoorbeeld iets dat je op Instagram hebt gevonden, kan Google Lens andere 'stijlideeën' op internet bekijken.

 

Deze stijlideeën zijn erop gericht je te laten zien hoe andere mensen het betreffende item dragen, niet alleen het matchen van vergelijkbare items.

Als je bijvoorbeeld een rok op sociale media hebt gevonden, kunt u een screenshot maken en vervolgens Lens in Google Foto's gebruiken om te zien hoe andere mensen zijn gefotografeerd met diezelfde rok.

Deel op :