Geplaatst door: Review Pilot

6 manieren om goed te beginnen met je WordPress site

 

Het maakt niet uit wat voor een website je hebt. Of hoe veel bezoekers je trekt. WordPress is het populairste platform om een website mee te maken. In dit artikel krijg je 6 waardevolle tips om zo goed mogelijk te beginnen met jouw WordPress site. 

Ben je eindelijk gestart met die nieuwe website? Goed bezig! Zeg, heb jij ook voor WordPress gekozen?

Miljoenen gebruikers gingen je al voor, miljoenen zullen je nog volgen.

Mede daardoor ben je, zodra je WordPress ook maar installeert, een potentieel doelwit voor hackers. Dat klinkt best verontrustend. Al is het geen slecht iets hoor, het betekent gewoon dat het erg in trek is.

Met de volgende 6 waardevolle tips word je géén doelwit en kom je zonder brokken uit de startblokken.

De tips

  1. Passende hosting
  2. Kies een andere database-prefix
  3. Ben creatief met je naam
  4. Gebruik een goed wachtwoord
  5. Installeer een beveiligingsplug-in
  6. Gebruik een SSL-certificaat

 

#1. Kies passende hosting

Het kiezen van een hostingoplossing voor je website krijgt vaak geen prioriteit. De eerste de beste (goedkope) aanbieder wordt gekozen. Dat is eigenlijk vreemd als je bedenkt hoe belangrijk een website vaak is.

Kijk daarom altijd net even verder dan het eerste (gesponsorde) resultaat van Google. Nee, goedkoop is niet altijd duurkoop. Maar een miljoenenomzet willen draaien terwijl je voor een dubbeltje op de eerste rang zit, is niet realistisch.

Bij Flexwebhosting delen we onze shared hosting pakketten op in drie groepen. Onze basic pakketten zijn scherp geprijsd, terwijl ze toch voldoende capaciteit en kwaliteit bieden om de meeste websites goed te kunnen draaien. Wil je wat meer ruimte, snelheid en zekerheid, kies dan voor onze Premium pakketten.

Voor WordPress websites hebben sommige providers speciale hosting beschikbaar. Extra sterke hardware, ideale software en perfecte configuraties. Daar kun je mee voor de dag komen. Onze Managed WordPress servers gaan dan nog een stapje verder met automatische back-ups en updates.

#2. Kies een andere database-prefix

Misbruik van een WordPress-site volgt altijd op een "crime of opportunity". Met andere woorden: je bent een gemakkelijk doelwit omdat je aan de standaard voldoet. Je wordt dan ook niet gehackt door een persoon, maar door een computer. Zevenhonderdvijfentachtigduizend slachtoffers gingen u voor.

Bij de minste of geringste afwijking van de standaard ben je al geen gemakkelijk doelwit meer. Verander daarom tijdens de installatie al de database-prefix van de standaard wp_ naar iets anders. Voor jezelf en het gebruik van je website verandert er niks. Voor automatische scanners en hackers ben je opeens geen interessant doelwit meer.

 

 

#3. Ben creatief met je naam

Om dezelfde reden als #2: kies tijdens de installatie eens niet voor de standaard 'admin' of 'webmaster'. Doe eens gek. Ben geen schaap en je bespaart jezelf een hoop problemen.

Gebruik bijvoorbeeld je eigen naam, al dan niet voorzien van een initiaal, geboortejaar of huisnummer. Ben creatief!

#4. Gebruik een goed wachtwoord

Wachtwoorden zijn altijd een belangrijk onderdeel van je online beveiliging. Gek toch dat veel mensen auto's all risk verzekeren en AXA-sloten als warme broodjes over de toonbank gaan, maar dat ‘123456’ al jaren achter elkaar het meestgebruikte wachtwoord is?

Als het wachtwoord van je Admin-account bekend is bij een hacker, helpt er niks meer en kun je je website beter als verloren beschouwen. Gebruik dus een goed wachtwoord. Combinaties van letters, cijfers en leestekens doen het altijd goed.

Nog beter: gebruik tweestapsverificatie om accounts nog beter te beschermen. Dan gebruik je niet alleen een gebruikersnaam en wachtwoord, maar ook een extra code die alleen op je telefoon binnen komt. Lees verder naar stap 5 als je dat wil.

#5. Installeer een beveiligingsplug-in

Met het continu in de gaten houden van je website wil je je niet bezig houden. Daarbij moet je al weten waar je op moet letten om bijvoorbeeld malware of een phishing pagina te kunnen vinden.

Een beveiligingsplug-in neemt dit werk van je over. Je website wordt gemonitord, gescand en beveiligd. WordFence is een bekende plug-in die een scala aan mogelijkheden biedt. De gratis variant is een goed begin, de betaalde (premium) variant biedt meer opties zoals tweestapsverificatie en de mogelijkheid tot het blokkeren van hele landen.

TIP: WordFence heeft ook een onderdeel "brute force protection". Hierbij wordt het aantal inlogpogingen bijgehouden en word je buitengesloten als je te vaak verkeerde gegevens invult. Dat overkomt jou natuurlijk niet, maar een geautomatiseerd script probeert gemakkelijk 1000 verschillende wachtwoorden per minuut.

#6. Gebruik een SSL-certificaat

Een SSL-certificaat zorgt voor een versleutelde verbinding tussen een bezoeker van je website en de server waar die op gehost wordt. Dat klinkt heel technisch, maar het zorgt er gewoon voor dat ongenode gasten die stiekem meeluisteren geen wachtwoorden of andere gevoelige gegevens meer kunnen onderscheppen.

Daarnaast heeft het gebruik van een SSL-certificaat nog andere voordelen. Een bonus in de zoekresultaten bijvoorbeeld. En soms is het zelfs verplicht. Lees er meer over in dit artikel. En als je dan overtuigd bent, bestel er een op onze website.

 

 

 

 

 

 

 

Deel op :